top of page

IMMERSIVE DESIGN - PICASSO

IMMERSIVE DESIGN - VR PICASSO EXPERIENCE

Tijdens de minor Immersive 4D Design aan de opleiding Interior Design en Styling hebben we een project uitgevoerd dat een nieuwe kijk geeft in het leven van Picasso tijdens de Blauwe en Roze periode. 

Onze focus lag op het vertellen van Picasso's verhaal op een manier die zowel boeiend als educatief was. Het was cruciaal voor ons om de kijker onder te dompelen in de sfeer van die tijd en hen een dieper begrip te bieden van de emoties en ideeën die Picasso's werken doordrongen. Met deze visie voor ogen begon mijn rol als ontwerper van de ruimtes en curator van de schilderijen.

Samen met Aïsha Bleeker, een gelijkgestemde creatieve geest, heb ik de taak op me genomen om de ruimtes te ontwerpen waarin de gebruikers zouden rondlopen. We wilden niet alleen de omgevingen accuraat weergeven, maar ook een gevoel van intimiteit creëren, alsof de gebruikers daadwerkelijk door de ateliers van Picasso liepen. Mijn focus lag voornamelijk op het tot leven brengen van de schilderijen, waarbij ik ze transformeerde van stilstaande werken naar dynamische, ademende creaties. Als hoofdverantwoordelijke voor alles wat te maken had met 3D-tekenen en renderen, was het mijn taak om ervoor te zorgen dat elk element tot in de kleinste details werd uitgewerkt. Van de textuur van de verf op het doek tot de lichtinval die de werken tot leven bracht, elk aspect was doordacht en zorgvuldig uitgevoerd. Dit was een uitdagende maar uiterst bevredigende taak, die me dwong mijn vaardigheden tot het uiterste te pushen en nieuwe technieken te verkennen.

Een van de meest waardevolle aspecten van dit project was de nadruk op gebruikerservaring. Voor het eerst werd ik uitgedaagd om niet alleen te denken aan het visuele aspect van het ontwerp, maar ook aan hoe de gebruiker het zou ervaren. Hoe konden we de navigatie intuïtief maken? Hoe konden we de informatie op een boeiende manier presenteren? Deze vragen leidden tot diepgaande discussies en iteraties, waarbij we voortdurend streefden naar een ervaring die zowel meeslepend als toegankelijk was.

TEAM: 

Interior Design/ Space Design/3D Model: Aïsha Bleeker

Interior Design/ Space Design/3D Model: Bram Pieren

Video Animaties en Illustraties: Marloes Holshof

Programmeurs: Kay Winters - Rianne Voortman

Storytelling: Rianne Voortman - Aïsha Bleeker

LEERJAAR:

Jaar 3 - Minor Immersive 4D Design

HET PROCES

De afbeeldingen hieronder zijn "screenshots" van het digitale werk dat ik tijdens dit project heb uitgevoerd. Het gaat van Vectorworks 3D tekenwerk naar Twinmotion test renders en ook werelden die helaas niet meer zijn gebruikt in het eindproduct wegens storyline redenen. Ik wil hiermee laten zien hoe het eindresultaat tot stand is gekomen en welke stappen daarvoor gemaakt zijn. Hierbij moet ik credits geven aan Aïsha Bleeker voor het uitschetsen van de handtekeningen waaruit ik de meeste ruimtes heb door ontworpen in 3D.

bottom of page