top of page

IMMERSIVE DESIGN - VR GAME

IMMERSIVE DESIGN - VR GAME

Tijdens de minor Immersive 4D Design aan de opleiding Interior Design en Styling hebben we een opmerkelijk project uitgevoerd dat de grenzen van virtual reality (VR) en spelontwikkeling verkende. Ons doel was om een VR-game te creëren die de gebruiker bewust maakt van de risico's van online privacy en data-uitbuiting. 

Het concept achter onze game was eenvoudig maar krachtig: door middel van interactieve en meeslepende ervaringen wilden we spelers laten begrijpen dat het belangrijk is om kritisch te zijn over wat ze online accepteren, en zich bewust te zijn van hoe hun persoonlijke gegevens worden gebruikt en verkocht.

Mijn rol in dit project was gericht op het ontwerpen van de virtuele ruimtes waarin het spel zich afspeelde. Dit omvatte het bedenken van de esthetiek, de lay-out en de atmosfeer van elke virtuele omgeving. Door middel van nauwkeurig ontworpen ruimtes wilden we de speler onderdompelen in een wereld die zowel uitdagend als boeiend was. Een andere cruciale taak was het omzetten van mijn ontwerpen naar 3D-modellen die in de VR-ervaring werden gebruikt. Door mijn expertise in 3D-modellering kon ik ervoor zorgen dat de virtuele ruimtes tot leven kwamen met detail en realisme, waardoor spelers zich volledig ondergedompeld voelden in de wereld die we hadden gecreëerd.

Al met al was ons project een succesvolle samenkomst van creativiteit, technologie en een belangrijke boodschap. Het benadrukte niet alleen de kracht van immersive design in het onderwijzen en sensibiliseren, maar toonde ook de mogelijkheden van VR als medium voor het verkennen van complexe sociale kwesties.

TEAM: 

Interior Design: Anouk van Eck

Interior Design/3D Model: Bram Pieren

Animaties en Character Design: Jade Gerretsen

Programmeur: Stephan Gibson

LEERJAAR:

Jaar 3 - Minor Immersive 4D Design

HET PROCES

De afbeeldingen hieronder zijn stuk voor stuk "screenshots" vanuit mijn werk proces en gedachten gangen. Het gaat van tekstuele gedachtes en ideeën uitgeschreven, snelle concept schetsen tot 3D visualisatie tests van voorgaande ideeën. Hier mee wil ik laten zien hoe ik tijdens dit project te werk ben gegaan en hoe ik stap voor stap bij het eind punt ben gekomen.

bottom of page