top of page

INTERIOR DESIGN - SHOWROOM

INTERIOR DESIGN - SHOWROOM

In mijn tweede leerjaar van mijn opleiding werd ik uitgedaagd met een spannend project: het ontwerpen van een showroom met kantoor in een bestaand winkelpand in Deventer. Het doel? Een motor showroom creëren voor elektrische motoren die dynamiek en snelheid uitstraalt. Vanaf het begin wist ik dat het concept moest draaien om het vertalen van de snelheid van de motoren naar de ruimte van de showroom.

Mijn focus lag voornamelijk op het lichtontwerp en het creëren van een moderne uitstraling die perfect paste bij het imago van elektrische motoren. Ik wilde dat de showroom een gevoel van beweging en energie uitstraalde zodra je binnenkwam, alsof je de snelheid van de motoren al kon voelen.

Met dit doel voor ogen begon ik te experimenteren met verschillende lichtbronnen en -effecten. Ik koos voor strakke lijnen en een minimalistisch kleurenpalet om de moderne uitstraling te benadrukken. Door strategisch geplaatste lichtbronnen te gebruiken, kon ik de ruimte transformeren en een gevoel van diepte en dynamiek creëren.

Terwijl het project vorderde, raakte ik steeds meer tevreden over het resultaat. De showroom straalde inderdaad de snelheid en dynamiek uit die ik had gehoopt te bereiken. Het was een prestatie waar ik trots op was. Maar nu, met nieuwe kennis en ervaring, besef ik dat er altijd ruimte is voor verbetering.

Als ik dit project opnieuw zou doen, zou ik waarschijnlijk meer aandacht besteden aan de afwerkingen en de gebruikerservaring. Hoewel het project er esthetisch goed uit ziet. Zie ik wel in dat niet alles bij elkaar klopt en vooral de ervaring van de bezoeker verbeterd kan worden met wellicht meer interactieve toepassingen.

Desalniettemin blijft het project een waardevolle ervaring die me heeft geholpen mijn vaardigheden als ontwerper te ontwikkelen en mijn creatieve grenzen te verleggen. Het heeft me geleerd dat ontwerpen een voortdurend evoluerend proces is en dat elke uitdaging een kans biedt om te groeien en te leren. En daar ben ik dankbaar voor.

VOLLEDIG ONTWERP DOOR: 

Bram Pieren

LEERJAAR:

Jaar 2 - Interior Design en Styling

HET PROCES

De afbeeldingen hieronder zijn "opnames" uit het creatieve proces dat ik heb gehad tijdens dit project. Wat je ziet zijn met name schetsen in mijn zoektocht naar een kloppend ruimtelijk concept dat het principe "dynamiek" deed vertalen. Daarnaast zie je verschillende opstellingen die vooraf gingen aan het eindresultaat met daarbij ook de eerste test renders.

bottom of page